Currie European Truck Front
Currie European quote

Selecteer een van onderstaande panels om meer informatie te verkrijgen over Currie European Transport.

Currie European and horses
Structuur

Eigendomsstructuur:

Currie European Holdings Ltd is volledig eigendom van gedelegeerd bestuurder Tom Barrie.

Juridische structuur:

Currie European Holdings Ltd is geregistreerd in Schotland. Haar statutaire zetel adres is Heahthall, Edinburgh Road, Dumfries, Schotland, DG1 3NX.

Currie European Holdings Ltd is geheel eigenaar van haar dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, alsook groot-aandeelhouder van Currie Frankrijk.

Depots

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Geschiedenis:

Opgericht door Norman Currie in 1977, lag de focus van Currie European Transport aanvankelijk op een volledige lading vervoer tussen Schotland en West-Europa en de Britse binnenlandse markt.

Door marktontwikkelingen in kleine ladingen en groupage-zendingen, breidt Currie European zich uit en vestigt een verenigbaar depot-netwerk met hoofdkantoren in Parijs (1990) en in Nijmegen (1995).

Onze Britse infrastructuur werd uitgebreid van het zuiden van Engeland tot strategische punten in het noorden en in Schotland tot aan Central Belt en Dundee.

Tom Barrie werd Managing Director en groot-aandeelhouder van Currie European Transport in 2000.

Ons huidige management-team heeft aanzienlijke ervaring in onze logistieke dienstverlening en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling hiervan.

Bedrijfsbeleid

Onze basis filosofie kenmerkt zich als volgt:

Verantwoordelijkheid:

Currie European erkent haar verantwoordelijkheden tegenover klanten, leveranciers en medewerkers. Zij is vastbesloten om zaken te doen op een manier die zorgt voor een duurzame groei, met erkenning van de economische-, sociale- en milieueffecten van haar activiteiten.

Zakelijke en ethische code:

Currie European is vastbesloten ervoor te zorgen dat de dienstverlening wordt uitgevoerd volgens de hoogste ethische en professionele normen, rekening houdend met juridische en culturele factoren in de landen en regio's waarin zij actief is.

Milieu:

Currie European beoogt het minimaliseren van de milieu-effecten van haar activiteiten via goede milieubeheerpraktijken. Zij is bekend met de huidige wetgeving op dit gebied, en tracht voortdurend verbetering en innovatie te vinden binnen alle activiteiten.

Gezondheid en veiligheid:

Currie European is begaan met hoge normen voor gezondheid en veiligheid en erkent haar plicht om in veilige arbeidsomstandigheden te voorzien. De uitvoer hiervan is onderworpen aan voortdurende beoordeling, en is een gebied waar Currie European een uitstekende reputatie heeft verworven.

Kwaliteit:

Currie European is ISO 9001 gecertificeerd sinds 1991.

ISO 9001 identificeert en volgt werkende processen en zorgt dat noodzakelijke acties worden uitgevoerd om het gewenste niveau te behalen.

De certificering onderschrijft onze hoge prestaties op het gebied van customer service en klanttevredenheid. Interne audits om de drie maanden en regelgevende controles om de zes maanden zorgen ervoor dat de normen worden gehandhaafd of verbeterd. Dit alles in het voordeel van haar klanten, leveranciers en medewerkers.

Systemen:

Currie European legt zich toe op het gebruik van moderne technologie omdat zij van mening is dat dit van cruciaal belang is om een hoog niveau van klanttevredenheid te bereiken.

Hiervoor zijn recent grote investeringen gedaan in:

Hardware en software:

Currie European gebruikt betrouwbare servers met uitgebreide recovery en backup capaciteiten en de nieuwste applicaties.

Software:

Currie European gebruikt de nieuwste applicaties.

Web communicatie:

Currie European biedt web enabled POD beelden, automatische performance rapportage en EDI-interfaces.

Satellite Tracking:

Currie European heeft een belangrijke investering gedaan in GPS tracking. In tegenstelling tot veel van haar concurrenten, zijn eenheden en opleggers uitgerust met de technologie die volledige transparantie geeft aan het logistieke proces.

Deze dienst biedt een enorme toegevoegde waarde omdat de lading wordt bijgehouden van deur tot deur en het altijd mogelijk is om real-time informatie over de verblijfplaats van een zending te geven.

In de loop van 2009 zijn onze klanten in staat om hun eigen zendingen live te volgen via een beveiligde toegang tot het online trackingsysteem.

Industriesectoren:

Currie European heeft uitgebreide ervaring in het leveren van logistieke- en vervoersdiensten voor vele bekende opdrachtgevers in diverse industriële sectoren.

Percentage industrie sector van totale inkomsten

Curries Industry Sector % of total revenue

Onze klanten bestaan uit enkele van de meest gerenommeerde bedrijven in Europa. Details en referenties zijn op aanvraag beschikbaar.

Certificaten:

Road Haulage Association
Lid van Road Haulage Association

Currie European transporteert en slaat goederen op volgens RHA voorwaarden 2009. RHA voorziet onze industrie van informatie en advies.

UK Warehousing Association
Lid van United Kingdom Warehousing Association

Currie European wordt regelmatig gecontroleerd en heeft een UKWA certificaat behaald voor warehouse, opslag procedures en customer service.

ISO 9001 Quality Assurance Standards
ISO9001 Standaard

Currie European heeft de BS ISO9001:2008 standaard behaald, deze is van toepassing op warehousing en distributie van vaste goederen binnen de UK en Europa.

Scottish Environment Protection Agency
Scottish Environment Protection Agency

Currie European is als gecertificeerd vervoerder geregistreerd bij verontreinigings controle, Act 1989.